Kaap van 50.000 euro overschreden

#dagtegenkanker

🎗

We hebben ondertussen de kaap van 5️⃣0️⃣. 0️⃣0️⃣0️⃣ euro overschreden, maar wat gebeurt er nu eigenlijk met al die centjes…

🎗

Jaarlijks krijgen meer dan 40.000 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Waar draait het om voor deze mensen? Hogere overlevingskansen en betere levenskwaliteit tijdens en na de behandeling.

🎗

Op die twee vlakken is wetenschappelijk onderzoek broodnodig, maar daar loopt het soms mis. Vaak is dat soort patiëntgericht onderzoek commercieel minder interessant, waardoor de farmaceutische industrie er niet in investeert. Bijvoorbeeld omdat er niet meteen een effect is op de verkoop, zoals bij onderzoek naar nieuwe bestralingsstrategieën door het aanpassen van de frequentie van de bestraling, waarvoor dus geen nieuwe toestellen nodig zijn. Ook voor onderzoek naar de behandeling van zeldzame kankers, is er soms te weinig interesse omdat het aantal patiënten te klein is. Tot slot zijn de middelen die de overheid ter beschikking stelt, slechts beperkt.

🎗

Daarom springt Kom op tegen Kanker bij. Wij investeren in onderzoek dat een directe meerwaarde heeft voor het welzijn van de patiënt én waarbij de financiële nood het hoogst is. Ook de netto-opbrengst van de 1000 km gaat daar naartoe. Zo maken we dus voor heel wat kankerpatiënten rechtstreeks het verschil.

🎗

#samentrappentegenkanker#de1000km#bikefesthest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: