MTB-vrienden

Bart Vervoort – 25-08-1969
Fiets: BMC – Favoriet bier: Duvel tripel hop

Eén van de stichters van de Powerbikers, huidig PDG en penningmeester. Bovendien uitvinder van “den Bartie”. Al meermaals winnaar van de statistiek, dus dat spreekt voor zich.


Patrick Baetens – 27-03-1968
Fiets: Canyon – Favoriet bier: Chimay Triple

Zeer regelmatige starter, te duchten concurrent voor de streppekes. Op de fiets nen echte valse trage. Als beheerder van “het potteke” zeer belangrijke schakel in de après-bike.


Wilfried Deckers
Fiets: Merida – Favoriet bier: (oude) Geuze

Voor deze nestor kan het niet ver genoeg en niet hoog genoeg zijn. Als hij een ritje overslaat, dan is hij waarschijnlijk gaan skiën. Zou graag verhuizen richting Bosberg. Heeft als kinesist toegang tot allerlei hulpmiddelen…


Jan Roothooft – 21-06-1974
Fiets: Scott – Favoriet bier: Orval

Als fotograaf en webmaster de artistieke manager van de club. Bezieler van BikeFest Hest. Ook al lopend geraakt hij vooruit, maar probeer hem vooral niet op ne koersvlo te zetten, want da’s alleen voor baanzjanetten…


Luc Liekens – 29-07-1968
Fiets: Ridley – Favoriet bier: Westmalle Tripel

Beste kaartlezer van de club, even werd gevreesd dat hij met de intrede van de GPS overbodig zou worden. Heeft gelukkig nog andere kwaliteiten: fietsenmaker, koptrekker, acrobaat… Zweet zelden, valt af en toe, kan de rest serieus laten afzien.


Geert Coppens – 13-11-1965
Fiets: Canyon – Favoriet bier: Orval

Liever ne kleinen toer en een grote pint, dan ne groten toer. Kan bijna alles fixen: van sponsordeals tot plateaus vol jenever. Uitvinder van de reservkes en de halfkes.

Dirk Dom – 21-09-1968
Fiets: Bianchi – Favoriet bier: Chimay Triple

KOM-jager, gediplomeerd fietsenmaker, oud-cafébaas, GPS-expert, grappenmaker,… kortom een weekend zonder de Jolie is als een café zonder bier. Durft wel eens een bommeke smijten. En bedenker/maker van de legendarische BikeFestHest filmpkes.


Dirk van Roosbroeck – 16-01-1959
Fiets: Specialized – Favoriet bier: Chimay Triple

Voor deze nestor moet het echt niet altijd zo ver en zo hoog gaan, als de nevenactiviteiten maar in orde zijn.  Als hij een ritje overslaat, dan staat hij ergens op een festival. Heeft via zijn job in de farma toegang tot allerlei hulpmiddelen…


Hugo Michiels – 17-05-1965
Fiets: BMC – Favoriet bier: Duvel

Ne echte diesel: rijdt na de zondagse toertocht harder dan ervoor. Trekt meestal als laatste de deur van het café dicht. Zijn ingebouwde hoogtemeter is even goed als die van een moderne gps.


Pascal Vervloet
Fiets: Merida – Favoriet bier: Geuze

Als fietsenmaker in bijberoep een nuttige aanwinst. Kan vorken reviseren en reservefietsen leveren. Blijft heel het jaar in topvorm en altijd goed gezind. Maar maak hem niet kwaad, want hij kan ook karate.


Wouter Rosiers – 07-02-1967
Fiets: Merida – Favoriet bier: ??

De Michel Wuyts van de club, kan uren commentaar geven, kent alle streekrenners van binnen en van buiten. Is op zijn best in heel lange ritten, wanneer de rest er door zit.


Kristof Volckaerts – 28-04-1978
Fiets: Specialized– Favoriet bier: Orval

Materiaal-freak, Bergtrapper en Leffe-boy. Houdt niet zo van slijk en barre omstandigheden, dus in de zomer op zijn best. Altijd uit zijn kot te lokken met een (oude) Orval.


Tim De Heel
Fiets: Kona – Favoriet bier: Chimay Triple

Onze laatste aanwinst, en al niet meer weg te denken uit ons peloton. Schuwt de grote toeren en de straffe bieren niet.


Kris van Noten
Fiets: Scott – Favoriet bier: Blauwe Chimay

Stapte als laatste over naar een bike met grote wielen. Meer aan de aankomst te vinden dan bij de start.


Vincent Lenaerts
Fiets: Specialized – Favoriet bier: Orval

Jong geweld, gelukkig traint hij af en toe ook de verkeerde (loop)spieren, anders zou hij moeilijk te volgen zijn.


Jasper Rosiers
Fiets: Merida – Favoriet bier: ???

Eén van de zonen van… Net als alle jongeren meestal bezig met andere dingen op zondagvoormiddag.


Jef Deckers
Fiets: Stevens – Favoriet bier: staat momenteel droog

De meest regelmatig startende zoon van. Als hij goed is, kan hij zijn pa echt wel laten afzien, maar soms is het andersom. Eén van zijn grootste troeven is zijn mini-busje.


Guy Wittens
Fiets: Trek – Favoriet bier: Blonde Leffe

Powerbiker van het eerste uur, zakt meestal af naar de TT’s met zijn zoon.


Vincent Vydt – 12-07-1969
Fiets: Merida – Favoriet bier: ???

Deze niet-Heistenaar woont bovenop een berg, geen wonder dat hij vlotjes bergaf rijdt. In het weekend vroeg opstaan is niet zijn grootste hobby, maar is regelmatig aan de aankomst terug te vinden.


Bruno Coppens – 12-08-1973
Fiets: Canyon – Favoriet bier: Kameleon

Zorgt meestal voor de ambiance vanachter in “de bus”. Heeft al het materiaal voor een comeback, is gewoon een kwestie van tijd.


Dirk Mesans
Fiets: Kona – Favoriet bier: rode wijn

Rijdt even graag met de tractor als met de mountainbike. Steekt graag de handen uit de mouwen, dus wie in zijn buurt lek rijdt, heeft geluk.


Thomas Liekens – 23-01-1997
Fiets: – Favoriet bier:

Ook een van de zonen van. Tegenwoordig meer aan de gitaar en op het skateboard dan op de fiets. Maar hij kan nog steeds de oude garde het vuur aan de schenen leggen.


Mark Wijnants
Fiets: Specialized – Favoriet bier: Duvel

Moeilijk te voorspellen: duikt soms op met een fatbike, soms met zijn iconische Pirana. Enige constante van de laatste jaren is zijn onmiskenbare baard.


Senne van Hoof – 28-03-1987
Fiets: Chaos  – Favoriet bier: Duvel

Versierde een aantal jaar geleden zeer winstgevende transfer naar Fuji-mtb-team. Rijdt tegenwoordig met een truitje van Race and Raise. Tevens parcoursbouwer van BikeFestHest.


Jef van Hoof – 12-04-1957
Fiets: Chaos  – Favoriet bier: 

Kilometervreter pur sang. Eerste Powerbiker die elektrisch ging, maar vergis je niet, ook zonder batterij kan hij nog uit de voeten…


Erik Wuyts – 19-11-1970
Fiets: – Favoriet bier: l

Powerbiker van het eerste uur, momenteel meer op de racefiets. Uitvinder van “de Rikkie” en organisator van de Bloesemrit. Moet nooit trainen want is genetisch bevoordeeld.


Hans Coppens – 26-09-1968
Fiets: Oervlo – Favoriet bier: 

Ne rasechte stoemper die zijn eigen mogelijkheden niet kent. Twijfelt al jaren over zijn comeback. In het bezit van de oer-powerbikers-mtb.


Teun Daniëls
Fiets:  – Favoriet bier: 

Duikt af en toe op als handlanger van de Vincent. Rijdt meestal in de platte Kempen, maar kan ook bergop uit de voeten. Regelmatig terug te vinden in een ATB-cross


Peter Verstraete – 16-04-1968
Fiets: Granville  – Favoriet bier: 

Eén van de oer-powerbikers, enig lid van de westvlaamse connectie


Tom Staquet – 24-02-1969
Fiets: Cigno  – Favoriet bier: Duvel

Eén van de medestichters van de Powerbikers. Berggeit pur sang. Altijd goed gezind behalve als hij honger heeft. Helaas in 2018 véél te vroeg overleden aan de gevolgen van kanker.


Lennert Wittens
Fiets:  – Favoriet bier: 

Eén van de zonen van. Krijgt stilaan de smaak te pakken, eentje om in het oog te houden.

%d bloggers liken dit: