Powerbikers

Powerbikers

De Powerbikers is een vriendenclub die van MTB houdt en in een recreatieve en ontspannen sfeer elke week er eens lekker tegenaan gaan!

HetPleintje

Onze thuisbasis is café ’t Pleintje, al meer dan 80 jaar een bruine kroeg met karakter. Hier genieten we ’s zondags na de rit van een frisse pint of een trappist en praten we na over de geleverde prestaties.


Ontstaan

De geschiedenis van de Powerbikers gaat terug tot het voorjaar van ’94, toen den Bartie in een impulsieve bui met Bart Vandermeeren zijnen eerste mountainbike ging kopen. Samen met de Peter en Bart Vandermeeren werd Meerdaalwoud en Heverleebos meermaals platgereden (en omgekeerd). De constante uit de beginperiode was telkens de consummatie van een overvloed aan Powerbars. Deze spullen zijn niet te vreten, doch de naam van onze club is er wel aan te danken.

Toen men even later ook de Seink, den Bertie en de Guido op een gehuurd mountainbikeske signaleerde, kwamen we regelmatig aan de start van de toertochten op zondag-voormiddag. BV Organisations organiseerde het éne bikeweekendje in de Ardennen na het andere. Het mountainbiken was voor we het zelf beseften een vaste waarde in onze vriendengroep geworden, de sketchkes op diverse huwelijksfeesten zullen het getuigen.

Powerbikers Eerste groepsfoto

De eerste groepsfoto van de Powerbikers – toen nog The Power Bikers – dateert van een weekendje voeren in de zomer van ’96. De Rikkie had voor de gelegendheid zijn vertrouwde koersfiets omgewisseld voor een gehuurd mountainbikeske, de Seink en den Bertie zouden er eindelijk uitpakken met nen eigen mountainbike. Op het zoveelste Ardennen weekendje eind ’96 deed den Harry op onnavolgbare wijze zijn intrede bij de Powerbikers. Het groeiend enthousiasme leidde tot grotere projecten : dat van de Strada Militare uit de zomer van ’97 bijvoorbeeld. Toegegeven, de Italiaanse Alpentoppen waren nogal hoog gegrepen, het unieke avontuur en den ambiance daarentegen scheerden nog hogere toppen.

Toen in 2002 ook de Jakke en de Gerry zich met het mountainbiken gingen bemoeien kwam er een nieuw elan bij de Powerbikers. De groep werd ineens uitgebreid tot een 15 tal personen hetgene ook een minimum aan structuur met zich meebracht. Vanaf dan zal er bij het wekelijkse mountainbiken op de zondagmorgen steeds een Powerbikers delegatie deelnemen, met vanaf juli 2003 in eigen Powerbikers outfit! Vanaf 2009 is café ’t Pleintje onze sponsor en bijgevolg staat deze dan ook op onze prachtige nieuwe uitrusting.

%d bloggers liken dit: